Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


passport:nem_teriszonyosoknak

Nem tériszonyosoknak

Chicago Tilt, fotó: Phil Velasquez / Chicago Tribune

Egy felhőkarcoló tetejéről megnézni egy várost látványos, de kissé már „idejétmúlt” szórakozás. Amikor a netről hatalmas felbontású panorámaképeket lehet letölteni az ott elénk (illetve legalább a fotós elé) táruló látványról, valami extrával kell még vonzóbbá tenni ezeket a turistalátványosságokat. A magasságból adódik, hogy érdemes a tériszonyra játszani, így nagyon sok helyen kibővítették ezeket a kilátókat olyan kiszögelléssel, aminek üveg a padlózata, így egyfajta „lebegés-élményt” nyújtanak a látogatóknak.

Ilyen például a chicagói Willis Tower (lánykori nevén Sears Tower) 103. emeletén nyíló üvegerkély, ahonnan – 412 méter magasból – kellemes kilátás nyílik a városra.

a chicagói Willis Tower üvegerkélye, fotó: gazetaprawna.pl

A nem is olyan távoli, osztrák Dachsteinban is található egy ilyen kilátó-platform, ahonnan az Alpokra nyílik remek kilátás, mindenféle kósza falak korlátjai nélkül. (Az Alpokban ez az egyik első ilyen „attrakció”, azóta sok hasonló is nyílt.)

a dachsteini kilátó, fotó: zoover.de

Kínában, Zhangjiajie várostól délre, 1430 méter magasan található a „Walk of Faith” nevű, egy meredek sziklafalba kapaszkodó sétaút, melynek egy hatvan méteres szakasza szintén üvegpadlóval lett kiépítve, a tériszonyosok legnagyobb örömére.

a kínai "Walk of Faith" , fotó: welt.de

A Grand Canyon Skywalk egy a nevezetes szurdok fölé benyúló 22 méter hosszú U alakú plattform, szintén üveg padlózattal, és az alatta tátongó 1100 méteres mélységgel várja látogatóit.

Grand Canyon Skywalk, fotó: AP

A stockholmi SkyView gyakorlatliag két, liftszerű és üvegfalú gondola, amik a világ legnagyobb gömb alakú épületére, az Ericsson Globe tetejére, 85 méter magasra kúsznak fel.

a stockhlmi SkyView, fotó: liveit.se

A London Eye is hasonló élményt kínál a maga 135 méterével Londonban. A látványos és hatalmas óriáskereket már talán mindenki látta – legalább fényképen – mivel az a város egyik legfőbb látványossága lett.

a London Eye, fotó: holidayandtraveleurope.blogspot.com

A verseny a tériszonnyal kacérkodó turistákért nem ért véget, a Chicago Tilt egy új szintre emelte a küzdelmet a „kidőlő kilátóval”.

a Chicago Tilt, fotó: express.de  

A látványosság a chicagói John Hancock Center 94. emeletén épült, 300 méterrel a város felett. Egyszerre nyolc látogató tenyere izzadhat rá a kapaszkodókra, miközben a platform 30 fokkal „kibillen” a falazatból, dinamizálva az összes tériszonyos legfőbb félelmét, a „Biztos, hogy elbír ez engem? Biztos, hogy nem fog kidőlni?” kezdetűt. A lenti filmen a látványosság bemutató-filmje látható:

Továbbra is keresek megjelenési lehetőséget az írásaim számára. Ha esetleg van ötleted, ne késlekedj és osszd meg velem! Elérhetőségeim az Impresszumban találhatók.

A passport.blog jelenlegi egyetlen megjelenési lehetősége a Facebook. Ha értesülni szeretnél az új bejegyezésekről, kövesd a Passport Facebook oldalt.

Eddigi bejegyzések a bolyongó.hu-n

Az összes bejegyzés ABC-be rendezett indexe itt található.

A bejegyzések időrendben:

Bejegyzések: 175..151
Bejegyzések: 150..126
Bejegyzések: 125..101
Bejegyzések: 100..076
Bejegyzések: 075..051
Bejegyzések: 050..026
Bejegyzések: 025..001

A passport.blog tag-jei itt találhatók felhő fomában. A tag-ek a bejegyzésben felbukkanó kifejezések és szavak. Ezekkel több bejegyzés is összeköthető.

Az oldal látogatottsági adatai:
Ma: 2 / Tegnap: 0 / Összesen: 47

2021/07/07 13:05
passport/nem_teriszonyosoknak.txt · Utolsó módosítás: 2021/04/13 21:47 (külső szerkesztés)