Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


passport:maeklong_vasuti_piac

Maeklong vasúti piac

  Maeklong vasúti piac, fotó: Chrissy Olson

A Maeklong vasút (néha Mae Klong-nak írják) Közép-Thaiföldön található, keskeny-nyomtávú (1 000 mm-es) pályája 67 kilométerével Wongwian Yai és Samut Songkhram között biztosít vasúti összeköttetést Bangkok-on keresztül.

A vonalat rendkívül lomha tempóján (30 km/h átlagsebesség) kívül piaca teszi híressé. A vasútvonal megépítésétől – 1904-től – fogva Thaiföld egyik legnagyobb tengeri hal és herkentyű piacát szeli át.

Maeklong vasúti piac, fotó: Sonny

A piac neve is innen ered, leggyakrabban a vasúti vonal neve után „Maeklong vasúti piac”  (Maeklong Railway Market) néven hivatkoznak rá, a helyiek „Talad Rom Hoop” névvel illetik, ez nagyjából  „le az ernyőkkel piac”-ként ültethető át magyarra (Umbrella Pulldown Market).

Maeklong vasúti piac, fotó: Chrissy Olson

Naponta 8 vonat halad át irányonként a piacon keresztül, ilyenkor a helyi árusok begyakorolt mozdulatokkal villámgyorsan leeresztik a napernyőket, elhordják a sínekről az árujukat és a vonat elhaladása után pillanatok alatt vissza is pakolnak mindent.

A sínek mellett az árusok gyakorlatilag kicentizik a vonat űrszelvényét, a vaskerekek milliméterekre gördülnek el a friss zöldségek halmaitól.google.maps

Továbbra is keresek megjelenési lehetőséget az írásaim számára. Ha esetleg van ötleted, ne késlekedj és osszd meg velem! Elérhetőségeim az Impresszumban találhatók.

A passport.blog jelenlegi egyetlen megjelenési lehetősége a Facebook. Ha értesülni szeretnél az új bejegyezésekről, kövesd a Passport Facebook oldalt.

Eddigi bejegyzések a bolyongó.hu-n

Az összes bejegyzés ABC-be rendezett indexe itt található.

A bejegyzések időrendben:

Bejegyzések: 175..151
Bejegyzések: 150..126
Bejegyzések: 125..101
Bejegyzések: 100..076
Bejegyzések: 075..051
Bejegyzések: 050..026
Bejegyzések: 025..001

A passport.blog tag-jei itt találhatók felhő fomában. A tag-ek a bejegyzésben felbukkanó kifejezések és szavak. Ezekkel több bejegyzés is összeköthető.

Az oldal látogatottsági adatai:
Ma: 1 / Tegnap: 1 / Összesen: 54

2021/07/07 13:05

Forrás

passport/maeklong_vasuti_piac.txt · Utolsó módosítás: 2021/04/13 21:47 (külső szerkesztés)