Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


passport:kepes_index_026_050

Időrendben az eddigi bejegyzések:

2020/06/15 17:11
Speciális dízel-lopó kamionokSpeciális dízel-lopó kamionok
A rendőrséget egy svájci kamionos értesítette, miután egy olajfoltot fedezett fel járművének a tankja alatt, miután pihenőideje lejártával visszatért ahhoz. Az utóbbi időben Németországban jelentősen elszaporodtak az üzemanyaglopások, így rögtön értesítette a rendőrséget.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.05.07., Szerző: VS
Postaláda az idegeneknekPostaláda az idegeneknek
Ez a szakadt és ikonikus postaláda az amerikai Nevada államban található, a 375-ös út 30-adik mérföldjénél, és az arra járó UFO rajongóknak kötelező, sci-fi kedvelőknek pedig minimum ajánlott a meglátogatása. Nem, véletlenül nem fog arrafelé járni senki sem, a helyszín egy sivatagos terület kellős közepén található, minden nagyvárostól meglehetősen messze – nem véletlenül.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.04.08., Szerző: VS
Hová tűnt a németek aranya?Hová tűnt a németek aranya?
A tét nem kicsi, a mintegy 2400 tonna, nem Németországban tárolt arany aktuális értéke (31.500 euró / kg aranyértékkel számolva: 2,4 * 106 kg * 3,15 * 104 €) nagyjából 75,6 milliárd euró. Ez az összeg vetekszik a magyar államadóssággal, ami körülbelül 76 milliárd euró.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.03.13., Szerző: VS
A drogbáró alagútjaiA drogbáró alagútjai
Még a '90-as évek végén a korábban már jól bejáratott és a határőrök és a DEA által kiismert repülőgépes szállítások helyett először csak az egyszerre kisebb mennyiségek csempészésére állított át az embereit, ami a lebukások kockázatát csökkentette, majd elkezdték az alagutakat kiépíteni.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.03.04., Szerző: VS
„El Chapo“ – egy drogbáró élete és bukása„El Chapo“ – egy drogbáró élete és bukása
Joaquín Archivaldo Guzmán Loera volt (és valószínűleg marad is) a mexikói Sinaloa kartell vezére. Becenevét, az „El Chapo Guzmán”-t, vagy csak egyszerűen az „El Chapo”-t alacsony termetének köszönhette („alacsony Guzmán”), mely testi adottságát erőszakos természetével jócskán kompenzálta.
Elfogása előtt két listán is nagyon jól szerepelt; a Forbes – beelőzve például a francia köztársasági elnököt – 2009-ben a világ 41. legbefolyásosabb emberének választotta, míg az Egyesült Államokban az „előkelő” Nr.1 pozíciót foglalhatta el a körözési listákon.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.02.12., Szerző: VS
Óceánjáró hosszabításÓceánjáró hosszabítás
Ha rövid a karod, toldd meg egy lépéssel. Ha rövid a hajód, akkor vágd szét, középre illessz be egy toldalékot, majd rakd össze. Az művelet és az eredmény persze iszonyúan látványos, főleg, ha mindezt egy eredetileg sem kicsi óceánjáróval hajtják végre.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.02.24., Szerző: VS
Ukrán rezsicsökkentőUkrán rezsicsökkentő
Küldök most egy kis energiát – néz bele a szakállas a szemembe, mély áhítattal, majd félig lehunyja a szemét a nagy erőlködésben, ez tisztán látszik a fél szoba falát elfoglaló hiperhd felbontású és megafogyasztású tévén. Nézem, nézem én a villanyórát, de csak nem lassul. Na, ezt is bebuktam, valami más módszer kell.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.02.14., Szerző: VS
KecsketornyokKecsketornyok
Ez az az eset, amikor egy veszettül hibbant ötlet olyannyira fészket ver valakinek a fejében hogy meg is valósítja. Sokszor a nagy találmányok karrierje is így kezdődött – és napjainkban, amikor már a lekerekített sarok is jogvédelem alatt áll, ez egyre kevésbé történhet meg. Vannak azonban azok az esetek, amikor tényleg csak egyfajta szellemi önkielégítés ezeknek a terveknek a megvalósítása, társadalmi hozományuk igen sekély; nos ilyenkor szoktak ezek az öncélú építmények, találmányok „kult”-tá válni.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.02.09., Szerző: VS
A világ öt legnagyobb maffiaszervezeteA világ öt legnagyobb maffiaszervezete
Társai kiszabadították a bebörtönzött maffiagyilkost az olasz Gallarate-ból, majd pár nappal később lekapcsoltak egy nagymenő maffiózót az USA-ban, majd ugyanaznap a mexikói rendőrség is elkapta az egyik drogkartell ifjú vezérét.. A maffiákról szóló hírek szinte naponta bizonyítják, hogy a sokak által már temetett szervezetek köszönik, jól vannak. Talán jobban, mint valaha. Az alábbi összeállítás a világ talán öt legnagyobb bűnszervezetét mutatja be.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.02.06., Szerző: VS
Légiposta Észak-KoreábaLégiposta Észak-Koreába
A dél-koreai rezsimellenes aktivisták ismerik a széljárást – mind átvitt és mind direkt értelemben. Amikor a széljárás nekik kedvez, jókora léggömbökre aggatják küldeményeiket és bízzák azokat a kedvező szelekre. A csomagokba az észak-koreaiak számára kurrens dolgokat pakolnak össze: pár amerikai dollárt, filmeket és internet oldalakat DVD-n és pendrive-on, édességeket, felvilágosító anyagokat.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.02.01., Szerző: VS
Olcsón. Jó autót. Németországból.Olcsón. Jó autót. Németországból.
Németországban az autólízing bevett szokás, főleg a céges flották esetében. A cégeknek egyrészt adótechnikai okokból jobban megéri a lízingelés, mint a járművásárlás, másrészt az autócsere és karbantartás nyűgjeitől is megszabadulnak. A lízingek futamideje jellemzően 3-5 év, az innen kikerülő autók még nagyon jó állapotban szoktak lenni, köszönhetően a legtöbbször kötelező márkaszervizelésnek és a limitált kilométerszámnak.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.30., Szerző: VS
A betoncirkálóA betoncirkáló
A betoncirkáló egy hajó alakú, mára már elpusztított erődítmény, mely romként is impozáns, és napjainkban is tovább őrzi a Manilai-öblöt. A város (jelenleg a Fülöp-szigetek fővárosa) mindig jelentős kereskedelmi szerepet töltött be a térségben, és ezzel minden tulajdonosa tisztában volt. A város a Manilai-öböl mélyedésében fekszik, az öböl szájában található két szigetet erősítettek meg az amerikaiak.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.28., Szerző: VS
A drogfutárság veszélyeiA drogfutárság veszélyei
Egy 59 tagú kábítószercsempész csapat 2006 óta ténykedett azon, hogy több mint két tonna heroint és egyéb drogokat juttassanak el Laoszból Vietnamon keresztül Kínába. A csapat tagjai több kartellből verbuválódtak és több, egymást követő razzián kapcsolták le őket a vietnami hatóságok. A büntetésük elrettentő; a társaságól 30 embert ítéltek halálra, a szerencsésebbek pedig 2 évtől életfogytig tartó börtönnel úszták meg a csempészetet

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.24., Szerző: VS
A steglitzi alagutas bankrablásA steglitzi alagutas bankrablás
Már egy éve bottal ütheti (és üti is) a német rendőrség a berlini alagutas rablók nyomát, annak ellenére, hogy a kirámolt Volksbank 25.000 eurónyi nyomravezetői díjat dobott fel, és a rablók DNS-nyomokat és ujjlenyomatokat is hagytak maguk után. Meg egy gyakorlatilag üres trezort.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.17., Szerző: VS
Titanic II - Jack is backTitanic II - Jack is back
A milliárdos terve meglehetősen nagyvonalú; újjá akarja építeni a Titanicot, az ötletes Titanic II névvel. Elképzelése szerint az új hajóra egyszerre 2500-an válthatják meg a helyüket, ugyanúgy három osztályra, mint az elődben, és minden osztályon hasonló enteriőr is fogja fogadni az utazókat. A hajón kilenc szinten 840 kabin kap helyet.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.16., Szerző: VS
10 Bizarr munkahely az USA-ból10 Bizarr munkahely az USA-ból
Önnek is elege van a munkahelyéből, a napi mókuskerékből? Úgy véli, rosszabb már nem lehet? Nos, akkor talán az alábbi képsor majd segíteni fog önnek feldolgozni a helyzetét. Vagy ötleteket adhat, hogy igazán különleges munkakörökben próbálja ki tehetségét. Nancy Rica new yorki fényképész az Egyesült Államokban is talált bőven alanyt a páratlan tehetségek ( „Odd Talents“ ) sorozatához.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.13., Szerző: VS
Hűtővonat atomrakétákkalHűtővonat atomrakétákkal
A BZHRK betűszó (БЖРК – Боевой Железнодорожный Ракетный Комплекс) a Katonai Vasúti Rakétakomplexum rövidítése. A fegyvert már 1969-ben elkezdték fejleszteni, és jó pár kudarcokkal telített év elteltével sikerült működő rakétákat prezentálniuk a mérnököknek. A rakétákat silóból és vonatról lehetett indítani, ez utóbbi rendszer komoly kihívásokat támasztott a rakétákkal szemben.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.10., Szerző: VS
A Gran Paradiso kecskéiA Gran Paradiso kecskéi
1856-ban a területet Gran Paradiso Park néven védetté nyilvánították, megóvva így az állatokat a kipusztítástól – akkor már csak nagyjából 60 példány élte túl a talizmán-fetisisztákat. Ez volt Olaszország első nemzeti parkja, mely egyébként Piemont és Aosta-völgy régiók határán található, a francia határ mentén, az Alpokban.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.08., Szerző: VS
Sínek a semmibe – CanfrancSínek a semmibe – Canfranc
A pályaudvart eredetileg a Spanyolországot és Franciaországot összekötő fő vasúti vonal csomópontjának és átrakó pályaudvarának szánták és ehhez a funkcióhoz méretezték, de a vonal története másként alakult. Napjainkban két pár egykocsis motorvonatot fogad a pusztulásában is lenyűgöző de már régóta lezárt hatalmas épület.

Eredeti megjelenés: itt, 2014.01.03., Szerző: VS
Makákó spa JapánbanMakákó spa Japánban
A majmok Japánban, egy Naganótól már nem túl távoli, de – főleg télen – nehezen megközelíthető völgyben tengetik életüket. A völgyet nagyon meredek sziklák határolják és mindenhonnan gőz tör fel, a japánok a Jigokudani („pokol”) névvel illetik. A makákók a hideg téli nappalokon ütik el az idejüket a fürdőben, estére visszavonulnak az erdőbe.

Eredeti megjelenés: itt, 2013.12.30., Szerző: VS
Érdekes repülőterekÉrdekes repülőterek
A pilóták által az egyik leggyűlöltebb hongkongi repülőteret 15 éve, 1998-ban zárták be, illetve cserélték le a Chek Lap Kok-ra. Bezárása előtt ez volt a világ harmadik legforgalmasabb repülőtere, ahová a leszállás egy rendkívül látványos rémálom volt utasoknak és a személyzetnek egyaránt. A repülőtérnek egy felszállópályája volt, a 13-as, ami egy mesterséges zátony hátán mélyen a város óceánra nyíló öblébe nyúlt. Ha egy gép nem tudott időben megállni – és erre ezen a repülőtéren többször akadt példa – „bevizezte” a futóműveit.

Eredeti megjelenés: itt, 2013.12.26., Szerző: VS
A bálnákat lelövik, ugye?A bálnákat lelövik, ugye?
A bálnaháború már hosszú ideje dúl a Föld óceánjain, az egyik oldalon a Greenpeace és az annál radikálisabb szervezetek, például a Sea Shepherd, a másik oldalon pedig Norvégia, Izland és Japán bálnavadász-cégei vívják ezt harcot.

Eredeti megjelenés: itt, 2013.12.23., Szerző: VS
A lopott kocsik megrendelője, Tádzsikisztán elnökeA lopott kocsik megrendelője, Tádzsikisztán elnöke
Egy különleges német nyomozói csoport, a „Westwind” (Ermittlungsgruppe „Westwind”) mintegy kétszáz lopott autót követett nyomon, mert fel kívánták tárni a vásárlókat, a közvetítői láncolat végén. Az akció meglepő eredménnyel zárult, az autókat Tádzsikisztánban, Emomalii Rachmon nevéhez köthető csoportok rendelésére lopták el és szállították a volt szovjet tagállamba.

Eredeti megjelenés: itt, 2013.12.22., Szerző: VS
Hét éve távozott köreinkből a nagy TürkménbasiHét éve távozott köreinkből a nagy Türkménbasi
Türkmenisztán egy szovjet utódállam, rengeteg földgázkinccsel és hatalmas, 500 ezer km²- es területtel (ez nagyjából Magyarország területének az ötszöröse). Saparmurat Niyazov személyét az ország még a szovjet időkből örökölte, de az elvtársai valószínűleg akkor még rövidebb pórázon tartották, ahogy az egy kötöznivaló őrültnek kijár. A helyi rendszerváltás után viszont elszabadult ez a futóbolond, és komolyabb ámokfutásba kezdett.

Eredeti megjelenés: itt, 2013.12.21., Szerző: VS
A „pornóletöltős” Redtube sztori bonyolódikA „pornóletöltős” Redtube sztori bonyolódik
Németországban az internetes jogsértésekért kiküldözgetett felszólításokat és kirótt büntetéseket egy hatalmas és maffiaként működő ügyvédi irodákból verbuvált szervezet tartja a felügyelete alatt. Ezek az irodák az emberi bűntudatra és a bíróságok technikai ismerethiányára építenek és hatalmas bevételekre tesznek szert.

Eredeti megjelenés: itt, 2013.12.19., Szerző: VS

<< Következő oldal

passport/kepes_index_026_050.txt · Utolsó módosítás: 2021/04/13 21:47 (külső szerkesztés)