Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


passport:a_lopott_kocsik_megrendeloje_tadzsikisztan_elnoke

A lopott kocsik megrendelője, Tádzsikisztán elnöke

Egy különleges német nyomozói csoport, a „Westwind” (Ermittlungsgruppe „Westwind”) mintegy kétszáz lopott autót követett nyomon, mert fel kívánták tárni a vásárlókat, a közvetítői láncolat végén.

Az akció meglepő eredménnyel zárult, az autókat Tádzsikisztánban, Emomalii Rachmon nevéhez köthető csoportok rendelésére lopták el és szállították a volt szovjet tagállamba. Emomalii Rachmon jelenleg Tádzsikisztán elnöke. A tolvajok ízlését „dicséri”, hogy a fenti autóáradatból 93, Németországban üzembe helyett és a GPS-ekkel lekövetett luxus-BMW volt.

Plakát

A berlini igazságügyi szenátor Thomas Heilmann az eset kormányzati szintű tisztázását kérte még a volt német külügyminisztertől Guido Westerwelle-től. Mint megkeresésében írta: „az autók új tulajdonosai jórészt olyan személyek, akik családi kapcsolatban állnak a tádzsik elnökkel”.

A német hatóságok már több ízben próbálták az üggyel kapcsolatban felvenni a kapcsolatot a tádzsik kormányzati intézményekkel, mindeddig eredménytelenül. A tádzsik külügyminiszter, Zarifi Hamrokhon számára az ügy nyilvánvalóan kényelmetlen, mert októberi, berlini látogatását az után mondta le, hogy a német hatóságok egyértelművé tették, nem veszik le a tárgyalási napirendről az „autó” témát.

A Westwind az üggyel kapcsolatban szeptemberben kapcsolt le egy litván tolvajcsapatot, az ő tevékenységük nyomán 26 autó került új tulajdonoshoz.

Így működik a családi autóbeszerzés a tádzsik elnöki családban.

Emomalii Rachmon, a diktátor

Emomalii Rachmon Az elnök története gyakorlatilag a szovjet utódállamok diktátorainak kaptafájára készült. Már a szovjet időkben megszerezte a hatalmát, melyet 1994-ben váltott elnöki pozícióra, és azóta sorra nyeri a vastagon manipulált választásokat.

A rendszerét – mint szinte minden volt térségbeli szovjet tagállamét – olyan sűrűn szövi át a korrupció, hogy elmondható, ezek a rendszerek kizárólag a törvénytelenségre és korrupcióra épülnek, mint a fenti történet ezt hűen illusztrálja.

Láttunk már ilyesmit, itt a blogon is, a Türkmenisztánt tárgyaló bejegyzésben. Korrupt rendszerére egyedüli veszélyt az újjáéledő Üzbegisztán Iszlám Mozgalom jelent, mely sorait megerősítik az Afganisztánból beszivárgó tálibok.

Továbbra is keresek megjelenési lehetőséget az írásaim számára. Ha esetleg van ötleted, ne késlekedj és osszd meg velem! Elérhetőségeim az Impresszumban találhatók.

A passport.blog jelenlegi egyetlen megjelenési lehetősége a Facebook. Ha értesülni szeretnél az új bejegyezésekről, kövesd a Passport Facebook oldalt.

Eddigi bejegyzések a bolyongó.hu-n

Az összes bejegyzés ABC-be rendezett indexe itt található.

A bejegyzések időrendben:

Bejegyzések: 175..151
Bejegyzések: 150..126
Bejegyzések: 125..101
Bejegyzések: 100..076
Bejegyzések: 075..051
Bejegyzések: 050..026
Bejegyzések: 025..001

A passport.blog tag-jei itt találhatók felhő fomában. A tag-ek a bejegyzésben felbukkanó kifejezések és szavak. Ezekkel több bejegyzés is összeköthető.

Az oldal látogatottsági adatai:
Ma: 1 / Tegnap: 0 / Összesen: 57

2021/07/07 13:05

Források

passport/a_lopott_kocsik_megrendeloje_tadzsikisztan_elnoke.txt · Utolsó módosítás: 2021/04/13 21:46 (külső szerkesztés)