Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


passport:a_lappfoeldi_jeghotelbe_is_kell_tuzjelzo

A lappföldi Jéghotelbe is kell tűzjelző

Első hallásra kissé viccesen hangzik, hogy tűzjelző rendszert kell telepíteni egy olyan épületbe, mely minden télen újraépítésre kerül, jégből. Másodikra is.

A 2011-es Jéghotel hálószobája, fotó: Natsuki Saito & Shingo Saito

Az Icehotel-t az apró észak-svéd sarkvidéki kisvárostól, Jukkasjärvi-tól nem messze építik fel – alkotórészeit jégből kifaragva – évről-évre. Az idei évben a hotel 24. reinkarnációja kerül megépítésre, tervezésében több építész is részt vállal Svédországból, Olaszországból, Hollandiából, sőt Brazíliából is.

Leírása (itt) szerint a belső hőmérséklete soha nem megy -5 – -8 °C alá (brrr), míg a külső hőmérséklet akár a valóban farkasordító hideget tükröző -30 °C alá is eshet. Délelőtt 10 és délután 6 óra között a hotel nyitva áll a látogatók számára, ezen az időszakon kívül csak a vendégek tartózkodhatnak ott.

Ice-bar 2011, fotó: [[http://trip.worldtravellist.com/2011/04/a-hotel-built-of-ice-and-snow-yes-its-the-original-ice-hotel-in-sweden/|trip.worldtravellist.com]]

„Minden évben meg kell kérni az építési engedélyt a hatóságoktól” – nyilatkozta Beatrice Karlsson, az üzemeltető cég szóvivője – „ha változnak az előírások, mi igazodunk hozzájuk. Egy kicsit minket is meglepett a változás, de a hotelben azért vannak gyúlékony dolgok, például a párnák, hálózsákok és rénszarvas bőrök. A telepítendő tűzoltórendszernek különleges kihívásoknak kell megfelelnie; a jégszerkezet vizes-nedves és folyamatosan mozog.”

Ha esetleg szórakoztatónak találod, hogy jégre tegyenek esténként, akkor ezt a szabadidős programot neked találták ki. A hotel december 6. és április 13. között tart nyitva, egy éjszaka árai 1900 és 7500 korona (65.000 forint – 250.000 forint) között alakulnak és az odajutás sem lehet olyan nagyon egyszerű.

Hasonló bejegyzések itt, a bolyongón

Továbbra is keresek megjelenési lehetőséget az írásaim számára. Ha esetleg van ötleted, ne késlekedj és osszd meg velem! Elérhetőségeim az Impresszumban találhatók.

A passport.blog jelenlegi egyetlen megjelenési lehetősége a Facebook. Ha értesülni szeretnél az új bejegyezésekről, kövesd a Passport Facebook oldalt.

Eddigi bejegyzések a bolyongó.hu-n

Az összes bejegyzés ABC-be rendezett indexe itt található.

A bejegyzések időrendben:

Bejegyzések: 175..151
Bejegyzések: 150..126
Bejegyzések: 125..101
Bejegyzések: 100..076
Bejegyzések: 075..051
Bejegyzések: 050..026
Bejegyzések: 025..001

A passport.blog tag-jei itt találhatók felhő fomában. A tag-ek a bejegyzésben felbukkanó kifejezések és szavak. Ezekkel több bejegyzés is összeköthető.

Az oldal látogatottsági adatai:
Ma: 1 / Tegnap: 1 / Összesen: 65

2021/07/07 13:05

Források

passport/a_lappfoeldi_jeghotelbe_is_kell_tuzjelzo.txt · Utolsó módosítás: 2021/04/21 11:51 szerkesztette: vamsan