Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


passport:10_bizarr_munkahely_az_usa-bol

10 Bizarr munkahely az USA-ból

Önnek is elege van a munkahelyéből, a napi mókuskerékből? Úgy véli, rosszabb már nem lehet? Nos, akkor talán az alábbi képsor majd segíteni fog önnek feldolgozni a helyzetét. Vagy ötleteket adhat, hogy igazán különleges munkakörökben próbálja ki tehetségét.

Nancy Rica new yorki fényképész az Egyesült Államokban is talált bőven alanyt a páratlan tehetségek ( „Odd Talents“ ) sorozatához.

Ezt a bejegyzést a német BildDie skurrilsten Jobs der Welt” cikk fordításából készítettem.

1.) Kutyaeledel tesztelő

A konyhában, miközben főzöm a levest, a kóstolás a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjak, ehető lesz az eredmény, ami az asztalra kerül. Nincs másként ez a kutyakaják esetében sem, és mivel – bár a kutyáknak lehetne a legpontosabb véleményük ezekről a tápokról, de ők az árnyalatokat nem igazán tudják kifejezni – ez a feladat tesztelőkre hárul. Patricia Patterson, a Kansas állambeli Manhattanban munkaidejében kutyaeledeleket kóstolgat, az Érzékszervi Elemző Központban (Sensory Analysis Center), a Kansas Egyetemen.

fotó:Nancy Rica Schiff

2.) Csipsz kontrollőr

Az összetapadt sült krumpli az egész csomag csipszet tönkreteheti – mondja Cindy Pinda. Ő több, mint 12 éve ellenőrzi a csipsz minőségét a gyártósoron. Persze, elsőre ez nem is hangzik ez olyan borzalmasan, de érdemes belegondolni, tizenkettő éven keresztül nap mint nap ugyanaz az íz…

fotó:Nancy Rica Schiff

3.) Dinoszaurusz portalanító

Frank Braisted harminc éve a washingtoni Smithsonian Múzeum hivatásos dinoszaurusz csontváz portalanítója.

fotó:Nancy Rica Schiff

4.) Szájszag bíráló

Barbara Abbot többek között például a szájvizek fejlesztésében vesz részt. Hogy ezeknek a szagelnyomása – hatástalanítása teljes legyen, a szagmintákat még a használat előtt ki kell elemeznie. Természetesen itt is az extrém büdös szájszagokra kell különösen hangsúlyt fektetniük, például a fokhagymával vegyített erős dohányos lehelet aranyat ér.

fotó:Nancy Rica Schiff

5.) Halszámláló

Julie Brooker számol. Egész nap. Néha éjszaka egy óráig. A lazacok ívási szezonjában tíz percenként kell a vándorló halakat számolnia a Washington-tavon.

fotó:Nancy Rica Schiff

6.) Gumicsirke gyártó

Gene Rose-t a gumicsirkék tették gazdaggá. Az USA-ban mindenütt lehet kapni a csupasz (kopasztott) nyápic csirkéket, és viszik is, mint a cukrot. Ő maga sem tudja, mitől lett ennyire népszerű a terméke.

fotó:Nancy Rica Schiff

7.) Kondom tesztelő

Minden egyes legyártott gumit a csomagolás előtt tesztelnek. Betty Twarkosky a teljes, sok milliós mennyiségből csak néhányat tesztel, szúrópróbaszerűen.

fotó:Nancy Rica Schiff

8.) Golflabda búvár

A golfpályákon viszonylag ritkán bukkannak fel búvárok, talán az egyetlen kivétel Jeffrey Bleim. A pályákon található tavakból hozza fel az oda hullott labdákat, naponta akár ötezret is, és adja tovább azokat egy újrafeldolgozó cégnek, 5 – 10 centért darabját.

fotó:Nancy Rica Schiff

9.) Késdobáló asszisztens

Míg a késdobállósághoz bátorság kell, az asszisztensséghez már őrültség. Jennifer Kelley sem tudja miért vállalta ez a munkát. Csak mert.

fotó:Nancy Rica Schiff

10.) Szagtesztelő

Naponta szagolgatni a hónaljakat, pelenkákat és lehasznált macskaalmokat; nem biztos hogy álommunka. Ezen sokat nem változtat, hogy Betty Lyons is tesztszemélyként kezdte ezt a bizarr szakmát.

fotó:Nancy Rica Schiff

Továbbra is keresek megjelenési lehetőséget az írásaim számára. Ha esetleg van ötleted, ne késlekedj és osszd meg velem! Elérhetőségeim az Impresszumban találhatók.

A passport.blog jelenlegi egyetlen megjelenési lehetősége a Facebook. Ha értesülni szeretnél az új bejegyezésekről, kövesd a Passport Facebook oldalt.

Eddigi bejegyzések a bolyongó.hu-n

Az összes bejegyzés ABC-be rendezett indexe itt található.

A bejegyzések időrendben:

Bejegyzések: 175..151
Bejegyzések: 150..126
Bejegyzések: 125..101
Bejegyzések: 100..076
Bejegyzések: 075..051
Bejegyzések: 050..026
Bejegyzések: 025..001

A passport.blog tag-jei itt találhatók felhő fomában. A tag-ek a bejegyzésben felbukkanó kifejezések és szavak. Ezekkel több bejegyzés is összeköthető.

Az oldal látogatottsági adatai:
Ma: 1 / Tegnap: 0 / Összesen: 93

2021/07/07 13:05

Forrás

passport/10_bizarr_munkahely_az_usa-bol.txt · Utolsó módosítás: 2021/04/13 21:46 (külső szerkesztés)